Bursluluk sınavı Türkiye genelinde 21 Nisan Pazar günü düzenlenecek. Sınav sonuçlarının ilan edilmesiyle birlikte burs hakkı elde edecek adaylar belli oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı sınav öncesinde yayımladığı kılavuzda sonuçların ilan edileceği tarihi duyurdu. Bursluluk sınav sonuçları ekranında adayların sınavdan elde ettikleri toplam puan, doğru-yanlış cevap sayısı yer alacak. Ayrıca burs hakkı elde eden adaylar için “ Kazandınız” ifadesi sonuç ekranında bulunacak. Bursluluk sınav sonuçları basılı veya mail olarak adaylara ayrıca bildirilmeyecek. Okul müdürlükleri, öğrenci velisinin talep etmesi durumunda “ Sınav Sonuç Belgesini” elektronik ortamda verebilecek. Peki 2024 Bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, MEB tarafından paylaşılan bilgi…
BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI 2024 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bursluluk sınavı 17 Mayıs 2024 tarihinde erişime açılacak.
Ortaokul ve lise öğrencileri için bursluluk sınavı değerlendirme işlemleri, yaklaşık 26 gün sürecek.
Değerlendirme işlemleri sona erdikten sonra adaylar meb.gov.tr adresinden sınav sonuçlarını sorgulanabilecek.
İOKBS SINAV SONUCU NASIL SORGULANIR?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “sonuçlar açıklandı” duyurusu geldikten sonra öğrenciler veya aileleri T.C. kimlik numarası ve şifreyle birlikte sonuçlara erişim sağlayabilecek. Sınav sonuçları ekranına meb.gov.tr adresinden giriş yapılabilecek.
Sınav sonuçları ekranına bilgisayar, tablet, telefon vb. araçlarla giriş yapılabilecek. Sorgulama ekranında adayların doğru-yanlış cevap sayıları, toplam puanı ve burs hakkı elde edip edemediği bilgisi yer alır.
SINAV HANGİ DURUMLARDA GEÇERSİZ SAYILIR?
a. Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,
b. Cevap kâğıdının sınav evrakı dönüş zarfından çıkmaması veya zarar görmüş olması,
c. Geçerli kimlik belgesinin ibraz edilmemesi, ç. Başka öğrenciye ait sınav evrakının kullanılması,
d. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,
e. Öğrencinin, üzerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç çanta, cüzdan, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not ve benzeri dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel ve benzeri araçlar, delici ve kesici aletlerle sınav salonuna girmesi,
f. Sınav kutuları dışında posta veya farklı bir yolla sınav evrakı gönderilmesi,
g. Öğrencinin başka bir öğrenciden, dokümandan kopya çektiğinin veya kopya verdiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi,
ğ. Öğrencinin sınava girdiği hâlde işaretlemeyi cevap kâğıdına yapmaması,
h. Sınav evrakındaki fotoğraf ve bilgilerle geçerli kimlik belgesinin uyuşmaması,
ı. Sınav evrakına zarar verilmesi (sınav sürecince soru kitapçığını, cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri)