Emekli maaşları bayramdan önce yatacak mı? Nisan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı maaşları erken mi yatacak? Dul ve yetim maaşı, yaşlılık maaşı ve engelli maaşları yattı mı?

Emekli maaşı ödeme tarihleri, bayrama kısa bir zaman kala SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin gündeminde yer alıyor. Nisan ayı memur maaşlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığından açıklama gelmişti. Emekli maaşları, tahsis numarasına göre farklı günlerde hesaplara yatırılıyor. Memur emeklisi maaşları ödenmeye başlanırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaşlılık maaşı ve engelli maaşı ödemelerinin yattığını duyurdu. Peki Emekli maaşları bayramdan önce yatacak mı? Nisan ayı emekli maaşları ne zaman yatacak? İşte, ödemelere ilişkin son durum…

Haber Merkezi - NTV Spor 07.04.2024 - 10:45
Son Güncelleme: 08.04.2024 - 10:45
Emekli maaşları bayramdan önce yatacak mı? Nisan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı maaşları erken mi yatacak? Dul ve yetim maaşı, yaşlılık maaşı ve engelli maaşları yattı mı?

Milyonlarca , ve Emekli Sandığı emeklisi Nisan ayı maaşlarına dikkat kesildi. Normal şartlarda SSK’dan emekli olanlara maaş ödemeleri 17’sinde başlarken Bağ-Kur emeklileri 25 ve 28’i arasında yatırılıyor. Bağ-Kur aylıkları ise 25’inden sonra hesaplara aktarılıyor. Dul ve yetim maaşı ödemeleri ise hisse oranına göre farklı tarihlerde yatırılıyor. Yaşlılık maaşı ve engelli aylığı ödemeleriyle ilgili beklenen açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından geldi. Memur maaşları ise önceki aylarda olduğu gibi 15’inden itibaren yatırılacak. Bayram öncesinde çeşitli ihtiyaçlarını karşılaşmak isteyen emekliler ise maaş ödemelerini gündemine aldı. Peki Emekli maaşları erken mi, ne zaman yatacak? İşte, maaş ödeme tarihleri…

EMEKLİ MAAŞLARI ERKEN Mİ YATACAK?

4A, 4B ve 4C emekli maaşları tahsis numarasına göre farklı günlerde ödeniyor. Normal şartlarda emekli aylıkları her ayın 15’inden itibaren hesaplara aktarılıyor.

Geçtiğimiz yıl bayram sebebiyle maaş ödemeleri öne çekilmişti. 2024 yılında ise Ramazan Bayramı 10 Nisan’da başlayacak.

Bayram tatilinin 8-9 Nisan tarihinde idari izinli olacak olması sebebiyle maaş ödeme programı merak ediliyor.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı maaş ödemeleriyle birlikte dul ve yetim aylıklarının önceden yatırılmasına ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Dolayısıyla emekli aylıkları normal programa göre yatırılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, Memur, Kadro karşılığı Sözleşmell Personel ile 4/B Sözleşmeli Personelin Nisan ayı maaş ödemelerinin zamanında ödeneceğini duyurmuştu.

EMEKLİ MAAŞLARI 2024 NE ZAMAN YATACAK?

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığından emekli olanlara yatırılacak maaşlar normal takvime göre hesaplara aktarılacak.

Buna göre SSK emekli maaşı ödemelerin 17 Nisan’da başlarken 26’sında sona erecek. Bağ-Kur emeklileri ise maaş ödemelerini 25 Nisan ile 28’i arasında alacak.

Memur emeklileri maaş ödemeleri ise 1 Nisan’da başladı ve 5 Nisan tarihinde tamamlandı.

YAŞLILIK MAAŞI VE ENGELLİ MAAŞLARI YATIRILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, Nisan ayı yaşlılık maaşı ve engelli maaşlarına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan açıklamasında 2,6 milyar lira yaşlı aylığı ve 2,2 milyar lira engelli aylığı olmak üzere toplam 4,8 milyar liranın hak sahiplerinin hesaplarına bayram öncesinde yatırılacağını duyurdu.

Bakan Göktaş “ Aile Destek Programımızın ödemelerini öne çekerek 4 Nisan Perşembe günü (yarın) hesaplara yatırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

RAMAZAN BAYRAMI 10 NİSAN’DA BAŞLIYOR

Ramazan Bayramı bu yıl 10 Nisan Çarşamba günü başlıyor. Bayram tatili kamu kurumu çalışanları için hafta sonu, bayram tatili ve idari izinle birlikte toplam 9 gün sürecek. Kamu kurumu çalışanları 8-9 Nisan tarihinde idari izinli olacak.

Ramazan Bayramı 1. günü 10 Nisan Çarşamba

Ramazan Bayramı 2. günü 11 Nisan Perşembe

Ramazan Bayramı 3. günü ( son) 12 Nisan Cuma

Sayfa Yükleniyor...