Emekli bayram ikramiyesi hangi ay yatacak? 2024 Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar oldu, Resmi Gazete’de yayınlandı mı?

Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri, Bağ-Kur, SSK ve Bağ-Kur emeklileri tarafından araştırılıyor. Bayram ikramiyesinden ayrıca şampiyon sporcular, dul ve yetim maaşı alanlar, yaşlılık maaşı alanlar yararlanabilecek. Bayram ikramiyesinin artırılmasına ilişkin kanun teklifi 8. Yargı Paketi’ne dahil edilmişti. 8. Yargı Paketi görüşmeleri TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek. Bayram ikramiyesinin zamlanmasına ilişkin kanun teklifi Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Peki 2024 Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi zammı Resmi Gazete’de yayınlandı mı? İşte, emekli bayram ikramiyesinde son durum…

Haber Merkezi - NTV Spor 28.02.2024 - 17:46
Son Güncelleme: 28.02.2024 - 17:46
Emekli bayram ikramiyesi hangi ay yatacak? 2024 Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar oldu, Resmi Gazete’de yayınlandı mı?

Emekliye bayram ikramiyesi düzenlemesi için gözler TBMM Genel Kurulu’na çevrilmişti. Emekli ikramiyesinin %50 artırılmasına ilişkin 8. Yargı Paketi’nde yer alan kanun teklifi Adalet Komisyonu’nda kabul edilerek Genel Kurul gündemine geldi. Emekli bayram ikramiyeleri her yıl, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin hesaplarına aktarılıyor. Emekli ikramiye ödemeleri, emekli aylığının yattığı bankalar üzerinden yatırılıyor. Emeklilerin yanı sıra dul ve yetim aylığı alanlar, üç ayda bir yaşlılık maaşı alanlar ve diğer şartları sağlayanlar emekli bayram ikramiyesinden yararlanabilecek. Peki 2024 Emekli Bayram ikramiyesi Resmi Gazete’de yayınlandı mı? Emekli bayram ikramiyesi bayramdan önce yatar mı? İşte, Emekli bayram ikramiyesi gelişmeleri…

ZAMLI GÖRÜŞÜLECEK

Ramazan ayı yaklaşırken milyonlarca emekli ikramiye ödeme tarihlerini gündemine aldı. Emekli ikramiyelerinin artırılmasına ilişkin kanun teklifinin yer aldığı 8. Yargı Paketi TBMM Genel Kurulu’na geliyor.

Bayram ikramiyesinin 3 bin lira olmasına ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldükten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanacak ve yürürlüğe girecek.

Haftalık çalışmasına salı günü başlayan Genel Kurul’da Çarşamba günü emekli ikramiyesi konusunun ele alınması bekleniyor. 

2024 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Emekli bayram ikramiyeleri, 2018 yılından itibaren her Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde hesaplara aktarılıyor.

Ramazan Bayramı bu yıl 10,11,12 Nisan tarihleri arasında idrak edilecek. Bayram günleri resmi tatil olduğundan bankalar kapalı olacak.

Geçtiğimiz yıl Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Ramazan Bayramı emekli ikramiye ödemeleri bayramdan 1 hafta önce yatırılmaya başlandı. Ramazan Bayramı 21 Nisan’da başlarken ödemeler, 14-19 Nisan tarihlerinde tamamlandı.
2024 yılında ise Ramazan Bayramı 10 Nisan tarihinde başlayacak. Emekli bayram ikramiyelerinin 3 Nisan tarihinden itibaren yatırılmaya başlanması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLER ALABİLİR?

Özellikle EYT düzenlemesi ile beraber emekli olmaya hazırlananlar ikramiyeden yararlanıp yararlanamacağını merak ediyor. Emeklilik dilekçesini Nisan ayına kadar verenler bayram ikramiyesi alabilecekler. İşte, emekli ikramiyesi şartları

Emekli maaşı alanlar (SGK, Emekli Sandığı, Bağkur)

Yaşlılık aylığı alanlar

Dul ve yetim maaşı alanlar (hisse oranına göre)

Vazife malullüğü aylığı

Ölüm aylığı

Şehit yakınları

Gaziler

Muharip Gaziler

Güvenlik Korucuları

Şampiyon Sporcular

Terörden zarar gören sivil vatandaşlar

Sayfa Yükleniyor...